13 Mai 2006 , de C.V. in Business
UniCredit Romania este pregatita sa intre in fuziunea cu HVB/Tiriac prin raportarea unei cresteri de 61% a veniturilor totale nete ale bancii la 31 martie 2006, fata de primul trimestru al anului precedent.
Rezultatele raportate de banca UniCredit Romania la finele primului trimestru din 2006 indica o dezvoltare sustinuta pe principalele segmente. Cresterea importanta de la an la an a veniturilor totale nete si a profitului reflecta rezultate operationale pozitive. De asemenea, volumul imprumuturilor acordate populatiei si companiilor continua tendinta ascendenta.

"In continuare, ne vom concentra pe dezvoltarea bancii si pe consolidarea portofoliului de clienti prin alinierea serviciilor oferite in fiecare sucursala la standardele de calitate din cadrul Grupului UniCredit," a declarat Rasvan Radu (foto), presedinte executiv UniCredit Romania.

Veniturile totale nete ale bancii au atins 11,4 milioane euro la 31 martie 2006, crescand cu 61% fata de aceeasi perioada din 2005. Profitul net inregistrat in primul trimestru a fost de 2,7 milioane euro, cu 127% mai mult decat la sfarsitul lunii martie a anului precedent.

In acelasi interval, activele totale nete ale UniCredit Romania au ajuns la 632 milioane euro, ceea ce reprezinta o crestere de 52% fata de aceeasi perioada a anului 2005 si de 15% comparativ cu 31 decembrie 2006 (550 milioane euro).

Apetitul pentru imprumutul bancar este vizibil din cresterea de 58% fata de aceeasi perioada a anului 2005 a volumului de credite acordate de UniCredit Romania clientilor persoane fizice si juridice, valoarea acestora ridicandu-se la 332 milioane de euro. Comparativ cu sfarsitul anului 2005, volumul total al imprumuturilor a crescut cu 8% (308 milioane euro).

Conform economistilor din cadrul Grupului UniCredit, sustenabilitatea pe termen mediu si lung a cresterii pietei de credite pentru persoane fizice depinde de o buna gestionare a riscurilor, atat la nivel de sistem bancar, cat si la nivel macroeconomic. Specialistii UniCredit estimeaza ca volumul indatorarii populatiei va creste, in ansamblul pietei, in medie cu 22% pe an, in intervalul 2006-2008.

„In privinta produselor, lucram permanent la imbunatatirea si adaptarea celor ajunse la maturitate, in functie de evolutia pietei. Obiectivele acestui an sunt cresterea in ritm accelerat a activelor nete si a veniturilor bancii", a mai adaugat Rasvan Radu.

Banca UniCredit Romania detine o retea de sucursale care totalizeaza 50 de unitati, dintre care 14 sunt prezente in Bucuresti, iar restul, in 33 de orase de pe intreg teritoriul tarii.
Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la 9AM sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului UniCredit este pregatita pentru fuziune: crestere de 61% a veniturilor in Q1.


Ultima ora din Business pe 9AM