Asigurarile auto sint folosite in 60% dintre contracte, procent comparabil cu cel din Rusia.

Doi din trei clienti care au incheiat polite CASCO la Allianz Tiriac au fost despagubiti anul trecut, a declarat ieri Cristian Constantinescu, directorul general al asiguratorului. Frecventa daunelor la nivelul pietei a fost de circa 7%, in timp ce pe segmentul asigurarilor auto a trecut de 60%. �Doi din trei asigurati CASCO au folosit polita. Este o cifra comparabila cu ce se intimpla in Rusia. Pentru UE, aceasta frecventa a daunelor este de neimaginat�, a comentat Constantinescu, la o conferinta pe teme de asigurari organizata de �Ziarul Financiar�.

Valoarea medie a daunelor a crescut cu nu mai putin de 52% fata de 2002. In prezent, suma medie de despagubire pe CASCO a depasit 800 de euro, in timp ce la RCA a ajuns la 500 de euro.

�Cazanele� ne pot face vama usoara

Conform informarilor oficiale ale Ministerului Administratiei si Internelor, numarul autovehiculelor inmatriculate se ridica la circa 3,7 milioane. Prin compararea acestui indicator cu datele raportate la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) de catre societatile de asigurare, rezulta un grad de cuprindere in asigurarea RCA de circa 85%. Rezultatele controalelor efectuate in trafic de catre Politia Rutiera, la nivel national, indica faptul ca numai 1% din numarul autovehiculelor verificate au fost gasite fara asigurare RCA.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.