Anchor Grup va investi peste 14 milioane euro pentru extinderea Bucuresti Mall, lucrarile demarand la inceputul lunii mai si urmand sa se finalizeze pana in luna octombrie, a anuntat miercuri directorul general al companiei, Ibrahim Paksoy.

Dupa 7 ani de activitate de succes, primul mall din Romania, Bucuresti Mall, isi extinde suprafata.

Proiectul de extindere consta in construirea unei noi cladiri cu o suprafata totala de 18.000 mp, atasata cladirii existente. Legatura dintre cele doua cladiri va fi asigurata printr-un atrium. Inaltimea extensiei va fi de patru niveluri (doua niveluri de subsol, parter si etajul 1), zona comerciala fiind amplasata la parter si etajul 1.

De asemenea, se va construi o parcare cu mai multe niveluri pentru o mai buna acomodare a numarului crescut de clienti. Bucuresti Mall isi va mari capacitatea parcarii cu aproximativ 40%. Noua parcare va avea acces direct in centrul comercial la etajul 1 si subsol, printr-o conexiune cu parcarea subterana deja existenta.

Lucrarile au inceput in prima saptamana a lunii mai, iar partea extinsa a centrului comercial isi va primi vizitatorii in luna octombrie. Pe tot parcursul lucrarilor de extindere, accesul in centrul comercial Bucuresti Mall nu va fi afectat. Bucuresti Mall va continua sa stea la dispozitia clientilor sai.

Dupa extensie, suprafata totala a Bucuresti Mall va fi de aproximativ 72.000 metri patrati (aria construita). Anchor Grup va investi aproximativ 14 milioane de euro pentru extinderea Bucuresti Mall. Pentru finantarea acestui proiect, compania Anchor Grup este in stadiul de negocieri avansate cu principalele sale banci creditoare, precum si cu alte banci.

"Sunt onorat sa va anunt ca, din dorinta de a ne ridica la inaltimea asteptarilor clientilor nostri, vom extinde centrul comercial Bucuresti Mall. Anchor Grup a introdus conceptul de mall pentru prima oara in Romania. Obiectivul nostru a fost nu doar crearea de centre comerciale, ci si de a introduce pe piata romaneasca conceptul de "life center". Conform cercetarilor noastre, exista foarte multi oameni care isi petrec timpul liber in centre comerciale. Dupa sapte ani de activitate, asteptarile vizitatorilor nostri au crescut, iar sectorul de retail in Romania s-a dezvoltat. Cunoscand aceste lucruri, dorim sa oferim clientilor nostri o mai mare varietate de magazine si de servicii.", declara dl. Ibrahim Paksoy, director general Anchor Grup.

Anchor Grup SA a fost infiintata in anul 1997. Activitatea principala a companiei este dezvoltarea de proiecte imobiliare in Romania. Anchor Grup a fost prima companie din Romania care a investit in domeniul construirii de centre comerciale.

Dupa Bucuresti Mall, in 2004, Anchor Grup a lansat cel de-al doilea proiect major din domeniul retail: Plaza Romania este in prezent cel mai mare centru comercial din Romania, ce ofera o gama larga de magazine ale unor cunoscute firme de imbracaminte, incaltaminte, accesorii, electronice, carti, produse multimedia, servicii, cinema, restaurante, cafenele.

Recent, compania a lansat oficial Anchor Plaza, cladire de birouri de clasa A. Construita in imediata vecinatate a centrului comercial Plaza Romania, ce va oferi servicii variate angajatilor si vizitatorilor, Anchor Plaza este compusa din 3 blocuri interconectate (parter si 12 etaje), fiind intinsa pe o suprafata de 33,000 de metri patrati. Valoarea investitiei se ridica la 25 milioane de euro. Lucrarile la Anchor Plaza au fost demarate in luna iulie 2005, inchirierea fiind disponibila din aceasta luna. Anchor Plaza isi asteapta chiriasii in luna octombrie 2006.

"Compania noastra si-a extins activitatea in diferite arii ale pietei imobiliare romanesti, iar investitiile vor continua. Dupa Bucuresti Mall, Plaza Romania si Anchor Plaza, Anchor Grup va continua prin dezvoltarea de centre rezidentiale.

Anul acesta, Anchor Grup va investi aproximativ 60 de milioane de euro in construirea a doua cartiere rezidentiale. Proiectele, situate in apropierea centrelor comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania, vor oferi locuitorilor Bucurestiului peste 800 de apartamente." - declara dl. Ibrahim PAKSOY, director general Anchor Grup.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.