Luat la intrebari de banci, Ministerul Finantelor precizeaza ca propunerea legislativa de eliminare a primei nu mai e de actualitate

Proiectul de ordonanta de urgenta prin care prima acordata celor care doresc sa-si cumpere o casa in sistem de economisire-creditare nu mai este de actualitate, fiind aprobat in varianta finala, fara aceasta prevedere, in iulie 2005, informeaza Ministerul Finantelor.

Reactia ministerului a survenit dupa ce ieri ziarul "Cotidianul" a dezvaluit existenta acestei prevederi pe site-ul Ministerului Finantelor, in sectiunea de proiecte legislative. "Avind in vedere influentele negative asupra bugetului de stat prin cresterea cheltuielilor publice, prin prezenta reglementare se propune sa nu mai fie acordate sumele cu titlu de prima de stat", se arata in nota de fundamentare a ordonantei. Contactat inainte de aparitia articolului, Biroul de Presa al ministerului a confirmat faptul ca respectivul proiect este supus dezbaterii publice.

Ieri insa acelasi Birou de Presa ne-a informat ca el nu mai este de actualitate, fiind postat pe site inca din mai 2005. Respectivul proiect de ordonanta a fost aprobat si publicat in Monitorul Oficial, insa fara prevederea referitoare la anularea primei pentru achizitia de locuinte in sistem de economisire-creditare.

Bancile au raspuns abia ieri

Inainte de publicarea articolului, s-a solicitat o reactie de la Raiffeisen Banca pentru Locuinte, dar reprezentantii ei nu au oferit nici un raspuns. In ziua urmatoare insa, Raiffeisen ne-a trimis o precizare in care mentioneaza ca respectivul proiect a fost aprobat fara prevederea referitoare la anularea primei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.