Grupul Flamingo International si-a majorat capitalul social cu suma de 25,6 milioane de lei, prin emiterea a 316 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei. Capitalul social subscris anterior era de 52,2 milioane RON, in prezent ajungand la 77,9 milioane.

Din totalul de actiuni emise, au fost subscrise 256,6 milioane, cu un pret total de 112 milioane lei. Titlurile au fost oferite spre subscriere la pretul de 0,437 lei. Actiunile care nu au fost subscrise, respectiv 60,1 milioane de titluri, vor fi anulate.

Consiliul de Administratie al companiei a hotarat ca 25,6 milioane de lei sa fie destinata majorarii capitalului, iar diferenta de 86,5 milioane de lei sa fie folosita ca rezerve. Fondurile rezultate in urma majorarii capitalului social, impreuna cu un credit de la ING Bank, in valoare de 35,3 milioane de lei, vor fi destinate achizitionarii Flanco International, unul dintre cei mai mari operatori de retali de electrice si electrocasnice din Romania.

\"Este oportuna accelerarea dezvoltarii in segmentul de retail electronicasnice, electronice si de IT&C pe suprafete mari printr-o achizitie de anvergura, iar preluarea Flanco International constituie un mijloc de indeplinire a acestui obiectiv,\" se vede intr-un comunicat al companiei. Flamingo a semnat cu Flanco, in luna ianuarie, acordul pentru achizitia integrala a Flanco International SRL. Valoarea tranzactiei va fi de circa 37 milioane de euro. Cifra de afaceri inregistrata anul trecut de Flamingo International a fost de 31,6 milioane de lei, in crestere cu aproximativ 30% fata de 2004. Profitul net al companiei a fost scazut la 7,3 milioane de lei de la 14,8 milioane inregistrate cu un an in urma.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.