Comisia pentru buget, finante si banci a Camerei Deputatilor a aprobat, in forma prezentata de initiator, proiectul de lege privind finalizarea vanzarii unor pachete de actiuni ale BCR catre BERD, Corporatia Financiara Internationala (IFC) si catre Asociatia Salariatilor BCR.
Initiatorul legii, fostul guvern, a motivat promovarea actului normativ prin aceea ca asigura derularea in bune conditii a contractului de vanzare-cumparare de actiuni, incheiat intre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), BERD, IFC - institutii financiare internationale care au preluat de la AVAS 25 la suta din actiunile BCR, platind 222 milioane dolari, cu posibilitatea ca statul sa rascumpere actiunile in vederea vanzarii lor catre un investitor strategic. Statul va plati dobanda pentru perioada in care BERD si IFC vor figura printre actionarii bancii.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.