Compania Allianz-tiriac Asigurari a inregistrat in 2005 prime brute subscrise in valoare de 867 milioane RON, in crestere cu 20% fata de anul anterior, inregistrand un profit net de peste 10 milioane de euro la cursul de schimb actual, a declarat, directorul general al companiei, Cristian Constantinescu.

"Rezultatul obtinut este unul multumitor, mai ales daca luam in considerare actuala situatie la nivelul pietei, care va consemna o scadere pe segmentul de asigurari auto in special din cauza cresterii importante a daunalitatii. Aceasta stare este provocata si de o mare parte dintre asiguratori, care isi concentreaza eforturile exclusiv pe castigarea de cota de piata indiferent de efectele secundare si riscurile pe termen lung pe care asemenea abordari le implica", a declarat, citat de Rompres, directorul general Allianz Tiriac Asigurari.

In valoare absoluta, veniturile companiei din activitatea de baza s-au majorat cu 142 milioane RON, (40 milioane de euro). Allianz Tiriac Asigurari ramane in continuare liderul pietei asigurarilor din Romania, cu o cota de piata situata in jurul a 20 de procente.

Compania a inregistrat in ceea ce priveste asigurarile non-viata un rezultat tehnic pozitiv de circa 30 milioane RON, chiar daca, potrivit reprezentantilor sai, mediul de afaceri specific acestor operatiuni nu a fost favorabil.

Anul 2005 a reconfirmat, potrivit directorului general Allianz tiriac, tendinta de crestere a daunalitatii pe clasele de asigurari auto RCA si CASCO, care au inregistrat o frecventa a daunelor de 60 la suta, adica doi din trei clienti au daune, procentul fiind dublu fata de media in UE.

Sub aspectul dimensiunii afacerilor derulate pe segmentul asigurarilor generale, Allianz tiriac Asigurari isi mentine pozitia de lider de piata (cota estimata la 24 la suta) inregistrand in anul 2005 un nivel al primelor brute subscrise de 8,02 milioane RON, in crestere cu 116 milioane fata de 2004.

Asigurarile de bunuri si proprietati ocupa in continuare locul secund in portofoliul Allianz-Tiriac, cu o pondere de 15,6 la suta si o valoare a primelor brute subscrise de 125 milioane RON, crestere cu 26 la suta fata de anul 2004. Compania ramane, astfel, pe pozitia de lider si pe aceasta clasa de asigurari, cu o cota de piata de aproximativ 20 la suta.

Pe segmentul asigurarilor de viata, de veniturile Allianz Tiriac Asigurari continua sa inregistreze o dinamica accelerata primele brute subscrise atingand nivelul de 65,3 milioane RON cu o crestere de 67 la suta fata de anul precedent. In ceea ce priveste activitatea derulata pe primul trimestrul al acestui an, veniturile din prime brute subscrise au evidentiat o crestere cu echivalentul a peste 20 milioane euro, pana la un nivel de 288 milioane ROL, fata de cele 216 milioane ROL din 2005.

Ambele segmente au sustinut aceasta evolutie pozitiva: in valoare absoluta asigurarile din au inregistrat o crestere de aproape 50 milioane RON, in schimb cele aproximativ 35 milioane RON reprezentand sume de asigurari de viata subscrise in trimestrul un al anului 2006 consemneaza triplarea a veniturilor pe acest segment in raport cu perioada similara a anului anterior.

"Rezultatele sunt incurajatoare pe primul trimestru, dar vad un 2006 destul de sumbru, insa noi suntem hotarati, in cazul in care nu reusim sa crestem cota de piata, sa nu renuntam, totusi, la a obtine profit pentru actionarii nostri", a conchis Cristian Constantinescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.