Gigantul japonez Toyota Motor are in plan ca, pana in 2010, vanzarile sale sa ajunga la 10,3 milioane de vehicule, devenind astfel, potrivit publicatiei Nihon Keizai Shimbun, cel mai mare producator de automobile din lume. De la circa 3 milioane de unitati vandute in 2005, grupul japonez isi va dubla vanzarile pe piata asiatica si le va majora cu 35 la suta pe piata americana. Daca isi va atinge acest obiectiv, subliniaza ziarul mai sus mentionat, Toyota va lua locul gigantului american General Motors pe lista celor mai mari constructori si furnizori de automobile din lume.

Cheia succesului pe pietele americana si chineza va fi productia pe teritoriul tarilor respective si nu exportul din Japonia, releva ziarul japonez citat. In context, ziarul reaminteste ca in 2005, Toyota a avut vanzari de 8,1 milioane de vehicule, apropiindu-se mult de vanzarile General Motors, de 9,17 milioane, cu precizarea ca Toyota va depasi vanzarile GM inca din 2007.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.