Autoritatile turce au interzis comercializarea bauturilor energizante cu continut de cofeina mai mare de 150 miligrame pe litru, potrivit unui anunt publicat miercuri in Monitorul oficial turc, informeaza Rompres.

Interdictia a fost introdusa de Ministerul turc al Agriculturii pentru prima data in anul 2002, in urma temerilor privind efectul negativ al bauturilor cu un continut ridicat de cofeina asupra sanatatii consumatorilor. La acea data, insa, se estima ca prevederea va intra efectiv in vigoare abia in luna ianuarie 2007, pentru a da timp firmelor sa se conformeze noilor cerinte legislative.

Postul de televiziune NTV a precizat ca ordinul de interdictie la comercializare a intrat in vigoare cu aproape noua luni mai devreme decat se preconiza, ca urmare a negocierilor derulate de autoritatile guvernamentale si firma austriaca Red Bull, renumit producator de bauturi energizante.

Red Bull a fost de acord sa-si schimbe formula de productie pentru a se conforma noilor cerinte legislative din Turcia. In mod normal o bautura energizanta Red Bull contine aproape 330 miligrame de cofeina la litru. Firma austriaca este un sponsor important in Turcia, tara in care produsele sale sunt foarte apreciate.

De asemenea, incepand din anul 2002 o directiva a Uniunii Europene impune ca toate bauturile cu un continut de cofeina mai mare de 150 de miligrame la litru, exceptand cafeaua si ceaiul, sa fie etichetate cu precizarea "continut ridicat de cofeina".


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.