Vanzarile companiei farmaceutice Zentiva Romania (fostul Sicomed) au crescut in primul trimestru al acestui an cu 1.457,7%, la 18,18 milioane euro. In acelasi timp, veniturile companiei, neafectate de preluarea Sicomed, au urcat la 5,8 milioane euro, cu o crestere de 403%. Dupa preluarea Sicomed, Romania a devenit a doua mare piata de desfacere pentru Zentiva, pe fondul scaderii cu 16% a vanzarilor pe piata traditionala, Cehia. In luna septembrie a anului trecut, Zentiva a achizitionat in totalitate actionarul majoritar al Sicomed, compania de investitii Venoma Holdings, in urma unei tranzactii de 102 milioane de dolari (circa 85 de milioane de euro).

Pentru acest an, Zentiva a anuntat ca intentioneaza sa-si extinda portofoliul de produse, prin aducerea pe piata din Romania a inca 12 produse, corespunzatoare unor arii terapeutice diferite. Pentru acest an, cehii de la Zentiva prognozeaza o crestere semnificativa a vanzarilor si a profitului, pe fondul rezultatelor estimate pentru a doua jumatate a anului, dar si a extinderii operatiunilor in Romania.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.