Intel, cel mai mare producator de microcipuri din lume, are in plan sa realizeze o reevaluare a operatiilor, pana in cel de-al trimestru din 2006 , pentru a reduce costurile, in contextul scaderii cotei de piata a companiei si a scaderii vanzarilor de computere, potrivit directorului general al grupului, Paul Otellini, citat de MonneyCNN.

Compania a anuntat de curand o scadere de 38 de procente a profitului net inregistrat in primul trimestru al acestui an comparativ cu perioada similara din 2005, scadere care a determinat cel mai mare producator mondial de microprocesoare sa-si reduca estimarile privind rezultatele inregistrate pe intregul an 2006.


Urmeaza un val de concedieri?

Specialistii estimeaza ca Intel va disponibiliza o parte din cei 100.000 de angajati si va restructura activitati importante, care includ productia de microprocesoare, cipuri de memorie si alte tipuri de semiconductoare.

Oficialii Intel preconizeaza o scadere de 3% a veniturilor in acest an, pana la nivelul 37,7 miliarde de dolari.

In acelasi timp, Otellini a insistat ca va reduce cu aproximativ 8% cheltuielile bugetate.

Intel cu ochii pe Romania

Intel Corporation, cel mai mare producator de cipuri din lume, este interesata de oportunitatile pietei romanesti de IT&C din Romania in special in sectorul de cercetare-dezvoltare, a anuntat recent presedintele companiei, Craig Barrett, care s-a aflat pentru prima data intr-o vizita in Romania.

"Nu suntem interesati neaparat de efectuarea unor investitii in capacitati de productie in Romania sau in utilizarea unei fortei de munca ieftine ci mai ales pentru dezvoltarea sectorului de cercetare-dezvoltare in universitati", a spus Barrett.

Lupta pentru cota de piata Intel-AMD - tot mai puternica

Producatorul de cipuri Advanced Micro Devices (AMD) a raportat pentru primul trimestru al acestui an un profit care se cifreaza la 184,5 milioane de dolari, fata de o pierdere neta de 17,4 milioane de dolari inregistrata in aceeasi perioada anului trecut.

Astfel, AMD a demonstrat ca poate fi o amenintare serioasa la adresa Intel, cel mai mare producator de procesoare din lume. In ultimul timp, AMD a mentinut un ritm ridicat al vanzarilor in contextul unei politici agresive de pret initiata de Intel.

Vanzarile nete inregistrate de AMD au depasit 1,3 miliarde de dolari, peste nivelul inregistrat in urma cu un an ( 1,23 miliarde).

In urma cu o luna, oficialii Intel au apreciat ca sunt la inceputul unei perioade in care vor castiga rapid cota de piata in fata principalului concurent, AMD.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.