Un fond de investitii condus de lordul St. John of Bletso pune la bataie zeci de milioane de euro pentru cumpararea de centre comerciale si imobile de birouri din Romania.

La doar patru luni de la infiintarea fondului, britanicii de la Equest Balkan Properties (EBP) au deja in portofoliu doua centre comerciale de tip mall de peste 128 de milioane de euro. Presedintele vehiculului de investitii, Lordul St. John of Bletso, este convins ca face o buna afacere investind in proprietati atat in Romania, cat si in Bulgaria, deoarece, in opinia sa, "valoarea unei afaceri de pe cele doua piete va creste foarte mult dupa aderare".

Desi a declarat pentru Capital ca prefera sa cumpere malluri, eventual deja cu un grad de ocupare ridicat (n.a.- Moldova Mall, aflat acum in proprietatea Equest, avea in momentul achizitiei un grad de ocupare de 80%), de pe lista viitoarelor achizitii nu lipsesc cladirile de birouri sau hotelurile. Potrivit Lordului St. John of Bletso, fondul are deja o "garnizoana" de specialisti care cauta, exclusiv in viitoarele membre ale Uniunii Europene, noi oportunitati profitabile de investitii.

Equest vrea sa devina regele mallurilor

Este lord, presedinte a trei companii listate la Bursa din Londra, precum si consultant al Merill Lynch. Anthony St. John of Bletso vine in Romania in fruntea unui fond de investitii, decis sa parieze pe proiectele imobiliare locale.

Fondul se numeste Equest Balkan Properties (EBP) si a fost infiintat in octombrie 2005, cu scopul de a investi exclusiv in Romania si Bulgaria. Finantarea de 220 de milioane de euro a fost stransa numai de la institutii de renume, printre care compania de consultanta financiara Merill Lynch si Deutsche Bank.

De ce Romania? "Valoarea unei afaceri de aici va creste dupa aderare", spune cu convingere Lordul Anthony St. John of Bletso, presedintele EBP. Momentan, fondul este in cautarea unor diverse proprietati, dupa ce luna trecuta a cumparat, cu 34 de milioane de euro, un mall la Iasi si cu 94 de milioane de euro unul in capitala Bulgariei. "Vrem sa investim si in proiecte din Bucuresti. Apropierea momentului aderarii la structurile Uniunii Europene face din cele doua tari candidate destinatii atractive pentru investitorii straini si cred ca, in viitorul apropiat, tot mai multi vor veni sa investeasca aici", a spus lordul Anthony.


Despre autor:

Capital

Sursa: Capital


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.