Ieri trebuiau depuse ofertele, potrivit unui anunt al unui membru din Comisia de Privatizare. Finantele au infirmat insa existenta vreunui termen

Procesul de privatizare a CEC a fost lasat de izbeliste de Ministerul Finantelor, care, desi a renuntat la strategia de privatizare initiala, nu a definitivat alta in loc pina la aceasta ora.

Potrivit unor declaratii facute recent de presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, ieri ar fi trebuit sa fie termenul de depunere a ofertelor angajante din partea bancilor ramase in cursa pentru cumpararea CEC. Intrebati despre aceasta chestiune, reprezentantii Ministerului Finantelor (proprietarul CEC) au infirmat ca termenul de depunere a ofertelor finale angajante ar fi fost la 25 aprilie (adica ieri), fara a preciza insa un alt termen.

Strategia se discuta

Surse apropiate bancii au subliniat ca un text privind strategia de privatizare a fost in lectura la Guvern, dar ca nu s-a hotarit nici un termen pentru etapele de vinzare. Din ce se cunoaste la aceasta ora, se va continua prin vinzarea unui pachet de 69,9% unui investitor strategic. Aici intra si pachetul de 9,9% de actiuni care, potrivit legii, revine Fondului Proprietatea.

Potrivit modificarilor clare din strategia de privatizare, cumparatorul poate insa sa preia o participatie de pina la 85%, fata de nivelul de 75% anuntat initial.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.