Presedintele Hyundai Motor, Chung Mong-Koo, va trebui sa se prezinte in fata procuraturii sudcoreene pentru a fi interogat in legatura cu o serie de acuzatii de coruptie, informeaza Rompres. Oficialul de la Hyundai este acuzat de o presupusa implicare intr-un scandal de spalare de bani, transferuri ilicite de fonduri si coruptie.

Procurorul sef Chae Dong-Wook a anuntat ca Chung va trebui sa se prezinte in calitate de "suspect", urmand sa se stabileasca daca de la el a plecat ordinul de infiintare a unor fonduri destinate coruperii unor politicieni si functionari, precum si tranzactiile ilegale de actiuni menite sa-i asigure controlul companiei.

In scandal este implicat si Chung Eui-Sun, presedintele Kia Motor si fiul presedintelui Hyundai Motor, care a fost chemat sa dea declaratii la Procuratura mai mult de 18 ore, in acelasi caz. Potrivit unor surse din procuratura, fiul magnatului de la Hyundai a recunoscut implicarea sa in scandal.

In urma acestui scandal, grupul Hyundai si-a cerut scuze si a anuntat o donatie de mai multe milioane de dolari, destinata unor opere de caritate, pentru a compensa daunele provocate. Vice-presedintele grupului auto, Lee Jeon-kap, a spus ca vor fi donate actiunile companiei Clovis, filiala a Hyundai Motor, pe care le poseda presedintele gigantului sud-corean si fiul sau. Actiunile sunt estimate la un miliard de dolari si vor fi utilizate pentru opere de caritate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.