MasterCard, a doua mare companie de carduri la nivel mondial, a initiat o actiune in justitie impotriva Federatiei Internationale de Fotbal. Decizia vine ca urmare a faptului ca forul tutelar al fotbalului a incheiat un acord cu Visa in vederea sponsorizarii cupei mondiale de fotbal. MasterCard este unul dintre sponsorii turneului final al Cupei Mondiale de Fotbal care se va desfasura anul acesta in Germania.

MasterCard sustine ca a purtat negocieri si a semnat un contract cu FIFA, care a anuntat apoi finalizarea unui acord de sponsorizare cu grupul Visa, potrivit unui comunicat al consultantului general al MasterCard International, Noah Hanft. \"Decizia FIFA constituie o incalcare flagranta a dreptului de exclusivitate\", a declarat Hanft.

Prin intelegerea semnata in 2002 cu Federatia Internationala, MasterCard a primit dreptul la primul refuz in ceea ce priveste optiunea de a fi singurul furnizor de solutii de plata pentru campionatele mondiale din 2010 si 2014, transmite un comunicat al companiei.

Hanft a aratat ca actiunea in instanta va continua, astfel incat FIFA sa onoreze contractul incheiat, iar MasterCard sa devina sponsor oficial al urmatoarelor doua editii ale Cupei Mondiale. Visa a incheiat recent un contract cu Federatia Internationala de Fotbal pentru sponsorizarea Campionatelor Mondiale din 2010 si 2014. MasterCard este principalul furnizor de carduri co-branded si personalizate detinand aproximativ 80% din piata mondiala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.