Danube, o noua companie cu investitii in sectorul imobiliar din Europa Centrala si de Est, va prezenta, marti, planurile sale pentru strangerea a 200 milioane de lire sterline prin flotarea pe bursa AIM, o bursa publica pe care o opereaza Bursa din Londra, inainte de a demara un amplu program de investitii de aproximativ 900 milioane lire sterline, informeaza un articol aparut marti in cotidianul Financial Times, preluat de Rompres.

Danube este inregistrata in Guernsey, insula din Marea Manecii, si este condusa de Ross MacDiarmid, fostul director operational de la Dawnay Day Europe. De asemenea Ross MacDiarmid a fost consilier la lansarea Dawnay Day Treveria si Dawnay Day Carpathian, doua din cele mai mari fonduri imobiliare europene care au demarat operatiuni de flotare in 2005.

Prin flotarea actiunilor sale pe bursa, programata a avea loc la sfarsitul lunii mai 2006, Danube spera sa stranga un capital de aproximativ 200 milioane lire sterline care, alaturi de creante, ar putea sa ii ofere aproximativ 900 milioane lire sterline pentru investitii.

Compania si-a asigurat deja o optiune pentru 416 milioane lire sterline in investitii potentiale in sectoarele de retail, oportunitati de petrecere a timpului liber, rezidential si turism. Printre acestea se numara un portofoliu de retail in Romania, un portofoliu de oportunitati de petrecere a timpului liber (leisure) in Croatia si magazine de tip shopping mall in Romania si Bulgaria, toate cele trei tari fiind incluse in viitorul val de extindere al Uniunii Europene.

Ca multe alte companii similare, Danube se asteapta sa profite de pe urma cresterii economice solide inregistrat in prezent de Europa de Est. Cu toate acestea in City-ul londonez exista si unele temeri potrivit carora piata imobiliara si comerciala din regiunea Europei de Est este mult prea mica fata de investitiile masive care se indreapta spre aceasta regiune, pe fondul competitiei intense fiind asteptata o scadere a marjelor de profit.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.