Dinescu sustine ca negocierile cu trustul condus de Adrian Sirbu se vor finaliza in cel mult o saptamina

Cei cinci proprietari ai cotidianului "Gandul" intentioneaza sa vinda o parte din actiuni, iar cumparatorul cel mai probabil este trustul MediaPRO. "Strategia noastra de dezvoltare include achizitii si lansari de noi titluri. In ceea ce priveste o eventuala achizitie a cotidianului 'Gandul>>, nu pot sa fac nici un comentariu", a declarat Dragos Stanca, directorul PubliMedia, compania de publishing a MediaPRO.

Popescu negociaza

Nici Cristian Tudor Popescu nu a dat ca sigura afacerea cu trustul condus de Sirbu. "Avem negocieri cu toata lumea si analizam mai multe variante. Discutam chiar si cu un fond de investitii in acest sens", a afirmat directorul ziarului. El este de parere ca decizia privind viitorul asociat va fi luata in decurs de citeva saptamini. "In functie de modalitatea pe care o vom alege, vinzare sau majorare de capital, si de procentul care ii va reveni noului actionar vom sti si conditiile in care se va face tranzactia. Daca noul asociat va deveni majoritar, vom incheia un contract de management cu prevederi foarte clare legate de independenta editoriala", a precizat Cristian Tudor Popescu.

Mult mai categoric a fost Mircea Dinescu, care sustine ca negocierile cu MediaPRO se vor finaliza in cel mult o saptamina si privesc vinzarea a aproximativ 50% din actiuni. El a declarat ca valoarea ziarului la care este actionar a crescut de mai bine de cinci ori fata de lansare, ceea ce inseamna o evaluare la peste cinci milioane de euro. "Acum vom intra intr-un trust, o chestie profesionista. E foarte important sa fii alaturi de un trust atit de mare, sa fii promovat pe PRO TV si sa beneficiezi de toti oamenii de-acolo", este de parere Dinescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.