Directorul executiv al Yahoo Terry Semel a obtinut anul trecut un profit de 173 milioane de dolari ca urmare a vanzarii actiunilor, scrie publicatia MercuryNews.

In mod concret, este vorba de o exercitare din 2005 de optiuni de vanzare de actiuni la Yahoo, in urma careia directorul executiv al companiei a castigat suma mai sus mentionata.

Salariul pe anul trecut al lui Terry Semel a fost de 600.000 de dolari (aproximativ 495.500 de euro). Actuala conducere a Yahoo a preluat conducerea companiei acum cinci ani.

In acelasi timp, directorul financiar Susan Decker a facut 30,9 milioane de dolari, in timp ce Farzad Nazem, directorul departamentului tehnic a castigat 63,8 mil. de dolari ca urma a aceluiasi fenomen.

Conducerea Yahoo ar mai putea castiga inca 236 de milioane de dolari in cazul in care ar ceda si cele 17 milioane de titluri pe care le mai detine. Valoarea actiunilor Yahoo cotate la bursa americana de valori Nasdaq va influenta in mod direct acest lucru.

Compania Yahoo a inregistrat, in trimestrul patru al anului trecut, 564 milioane de euro profit, ceea ce reprezinta o crestere de 83 % fata de aceeasi perioada din 2004. In acelasi timp, Yahoo a inregistrat in perioada amintita incasari de 1,24 miliarde de euro.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.