UPC Romania, filiala a Liberty Global, Inc., una dintre cele mai mari companii de televiziune prin cablu din lume, a achizitionat integral operatorul roman de televiziune digitala prin satelit Focus Sat, informeaza Rompres

Finalizarea achizitiei Focus Sat s-a facut prin cumpararea celor 50% din actiunile pe care le mai detineau fondatorii companiei. In mai 2005, Liberty Global Inc. a cumparat 50% din Focus Sat, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de televiziune digitala prin satelit (DTH) din Romania, ca urmare a strategiei Liberty Global de a-si intari prezenta in industria de retransimisie video din Europa de Est.

UPC este in prezent unul dintre cei mai importanti furnizori DTH din Europa Centrala si de Est, prin intermediul filialelor din Cehia, Ungaria si Slovacia, si intentioneaza sa isi intareasca puternic prezenta in Romania. Compania UPC intentioneaza sa deruleze un proces de rebranding din Focus Sat in UPC Direct, brandul sub care isi promoveaza serviciile DTH pe piata est-europeana.

Focus Sat Romania este o companie infiintata in anul 2004, care a lansat prima platforma de televiziune digitala prin satelit din Romania, la data de 15 noiembrie 2004, avand in prezent peste 10.000 de clienti.

UPC Romania este lider pe piata serviciilor de comunicatii prin cablu, satelit, fibra optica si wireless. Retelele UPC Romania deservesc peste 1,3 milioane clienti, din aproximativ 200 orase. De cand a intrat in Romania, in 1992, UPC a investit peste 500 milioane dolari si a devenit cel mai mare investitor american din tara.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.