Producatorul de ciocolata Kandia - Excelent estimeaza o crestere a cifrei de afaceri cu 21 de procente in anul 2006. Membrii Adunarii Generale a Actionarilor au aprobat la inceputul saptamanii bugetul de venituri si cheltuieli al companiei Kandia - Excelent, care prevede costuri totale de 127,1 milioane lei. Potrivit estimarilor companiei, in 2006 se doreste realizarea unei cifre de afaceri nete in valoare de 151,1 milioane lei (42,3 milioane euro) si a unui profit net de 15,6 milioane lei, de peste doua ori mai mare decat in anul precedent.

In 2005, cifra de afaceri a companiei a atins un nivel de 124,6 milioane lei, fata de 119,2 milioane de lei in 2004. Profitul net a scazut in 2005 la 6,1 milioane lei, de la 6,2 milioane lei in anul precedent.

Profitul din 2005 a fost repartizat aproape in totalitate fondului de dezvoltare a companiei, pentru care au fost alocate 6,05 milioane de lei. Diferenta de 48.500 lei va acoperi pierderi din anii anteriori.

Actionarii Kandia - Excelent au aprobat si programul de investitii pentru 2006, in valoare totala de 15 milioane de euro, suma care va fi acoperita
atat din surse interne, cat si externe.

Totodata, actionarii au reales membrii Consiliului de Administratie, condus tot de George Sorin Alexandrescu. Ceilalti membri sunt Donald Sharpe, Peter Weinzierl, Alfred Pail si Bernhard Michael Huber.

O alta decizie a actionarilor a fost aprobarea vanzarii unor active ale companiei, terenuri si cladiri situate in Bucuresti (pe strazile Viilor, Samuil Vulcan, Pache Protopopescu, Calea Serban Voda, Pipera - Tunari) si Timisoara.

Excelent a fuzionat, in 2004, cu producatorul de ciocolata Kandia Timisoara. Actionarul majoritar al companiei este fondul de investitii Axis Investment Ltd.

Compania produce marcile de ciocolata si bomboane de ciocolata Kandia si Laura, batoanele de ciocolata Rom si Papi. De asemenea, societatea mai livreaza produsele de patiserie Magura, caramele, nuga si dulciuri dietetice.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.