Cifra de afaceri a grupului de presa elvetian Ringier a crescut la nivel mondial, in 2005, cu 42,42 milioane de euro, adica 12,8%, ajungand la 794,11 milioane de euro, a anuntat miercuri Thomas Landoit, general manager Ringier Romania.

"Cresterea din Romania are loc pe fondul celui mai bun an al grupului de presa elvetian, in conditiile unei competitii nebune, uneori necinstite. 50% din profitul inregistrat in Romania se datoreaza vanzarilor de ziare, iar 50% publicitatii. Piata romaneasca este una puternica, desi se afla in constructie, cu lansari de titluri noi in aproape fiecare segment", a declarat Thomas Landoit, citat de Rompres.

Cifra de afaceri a Ringier a crescut, la nivel mondial, cel mai puternic cu 16,8% pe segmentul de televiziune, in general, si de editare in Elvetia, in timp ce pe segmentul de reviste s-a inregistrat o scadere usoara, cu 1,7%. Cea mai mare parte din cifra de afaceri, 66 de procente, sau 829 milioane franci elvetieni, a venit de la departamentele Ringier Elvetia Print si Publishing.

In Romania, Grupul Ringier detine un numar de 12 titluri. Pentru anul acesta, oficialii companiei au anuntat ca vor miza pe noi lansari si pe extensiile de linie pe toate pietele.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.