In perioada ianuarie-noiembrie 2004, contul curent al balantei de plati, care cuprinde platile pentru importuri si exporturi, veniturile din investitii, plata serviciului datoriei externe, transferurile si veniturile publice si private a inregistrat un deficit de aproape 3,3 miliarde de euro, cu 31,5% mai mare decat cel din perioada similara a anului trecut - informeaza un comunicat al BNR.

Deficitul contului curent cuprinde deficitul comercial, adica diferenta dintre valoarea exporturior si importurilor, care a ajuns la peste 4,5 miliarde in defavoarea exporturilor, dar si transferurile curente, care au inregistrat in perioada mentionata un excedent de aproape 2 miliarde de euro, fiind incluse aici indeosebi intrarile de sume de la cetatenii romani care lucreaza in strainatate.

Datoria externa pe termen mediu si lung inregistra, la 30 noiembrie 2004, nivelul de circa 17,5 miliarde de euro, din care datoria externa publica si public garantata a reprezentat 57,4%.

Rata serviciului datoriei externe a fost in perioada ianuarie-noiembrie 2004 de 19,7%.


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.