Dividendele aferente exercitiului financiar 2004 se vor distribui persoanelor fizice in anul 2005 si se vor impozita cu cota de 10%, se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor Publice (MFP). Potrivit prevederilor art.67 alin. (1) din Legea nr.571/2003 privind Codul Fiscal, modificata si completata prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.138/2004, obligatia calcularii si retinerii impozitului pe veniturile sub forma de dividende revine persoanelor juridice odata cu plata dividendelor catre actionari sau asociati. Termenul de virare a impozitului este pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care se face plata. In cazul dividendelor distribuite, dar care nu au fost platite actionarilor pana la sfarsitul anului in care s-a aprobat bilantul contabil, termenul de plata a impozitului pe dividende este pana la data de 31 decembrie a anului respectiv.

Clarificarile Ministerului Finantelor vin la numai cateva zile dupa ce ministrul de stat pentru coordonarea activitatilor economice, Adriean Videanu, anuntase ca dividendele aferente anului 2004 primite de persoanele fizice in 2005 vor fi impozitate cu 5%.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.