Ca sa nu devii victima unui hacker care vrea sa-ti cheltuiasca banii din cont, atentie la e-mailurile pe care le primesti. Banii de pe card pot fi sustrasi si prin Internet. Daca un rauvoitor are coordonatele esentiale ale contului tau, poate face cumparaturi on-line in locul tau. A doua zi dupa ce ii furnizezi informatiile de care are nevoie, hackerul te lasa "in cardul gol"!

Greseala unui hacker ucrainean in cautare de victime a fost aceea de a-si trimite "momeala" chiar la noi la redactie. Mai exact, pe adresa de e-mail a subsemnatului. Metoda folosita de ucrainean este cunoscuta drept "farming". Termenul reprezinta operatiunea prin care agresorul trimite un mesaj ce contine un link catre o pagina falsa, care seamana intocmai cu site-ul oficial al unei banci. Acolo iti sunt cerute informatii confidentiale despre cont si card. Metoda este mai avansata decat cea numita "phishing". Prin aceasta se intelege primirea unui mesaj pe e-mail care are aspect oficial, prin care se solicita un raspuns care sa contina aceleasi date confidentiale ca la "farming". Diferenta este ca la "phishing" nu esti directionat nicaieri, in timp ce la "farming" pagina asemanatoare cu cea oficiala te poate convinge de asa-zisa veridicitate a mesajului. Cu alte cuvinte, "farming"-ul e mai inselator, deci mai periculos.

Ucraineanul a incercat metoda mai inselatoare. in e-mailul primit de la "Chase Bank" aflu ca este o problema cu "contul meu". Curios, clichez pe linkul oferit si ajung la o pagina asemanatoare cu cea oficiala. Atentie la diferenta fundamentala din bara de adresa. in pagina oficiala scrie www.chase.com, in timp ce in pagina spre care am fost directionat in bara de adresa este scrisa o adresa de Internet Provider (IP). Introduc pe pagina frumos lucrata de ucrainean un nume si o parola fictive si ajung la un formular unde mi se cer informatiile necesare pentru a cumpara on-line: numarul cardului, numele posesorului, codul de securitate CVV, data expirarii si, pentru orice eventualitate, ucraineanul dorea sa stie si numarul asigurarii sociale.

Banii Nostri

Sursa: Banii NostriTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.