La nici o luna de la numirea sa in functia de ministru al finantelor, Ionut Popescu ameninta ca isi da demisia. Motivul pare extrem de serios. Liberalul Dan Rusanu i-a impus demnitarului, potrivit unor surse apropiate ministerului, anumiti oameni in functia de secretar de stat. Popescu a fost deranjat de aceste presiuni si a amenintat miercuri seara ca demisioneaza. Coincidenta sau nu, tot zilele trecute si-a dat demisia Seful Serviciului de Comunicare si Relatii Publice din minister, Razvan Popa.

Forfota mare si scandal, miercuri seara, la Ministerul Finantelor. Ministrul Ionut Popescu a amenintat ca demisioneaza. Motivul il reprezinta presiunile care se fac "din toate partile" pentru numirea anumitor oameni in posturi de secretar de stat. Potrivit unor surse apropiate ministerului, numele persoanelor "recomandate" de Rusanu nu sunt cunoscute, insa scandalul a fost de proportii. Mutatii semnificative s-au petrecut la Serviciul de Comunicare si Relatii Publice. Razvan Popa, functionar cu vechime in minister si sef al acestui serviciu, si-a dat demisia. Cererea i-a fost aprobata, Popa urmand sa plece in sectorul privat. Postul ramane vacant si, deocamdata, nu poate fi ocupat, din cauza unui act normativ care blocheaza toate posturile din sistemul bugetar. "Asteptam noua organigrama care va fi aprobata astazi (n.r. - ieri) de guvern", au mai precizat sursele amintite. Actul normativ, desi aflat pe ordinea de zi, nu a fost discutat, ceea ce va prelungi starea tensionata din Finante.

Inca de la numirea sa in functia de ministru, Ionut Popescu s-a confruntat cu o criza de oameni. Pana in 15 ianuarie trebuiau nominalizati secretarii de stat. Demnitarul si-a dorit alaturi, in aceste functii, oameni "cu nume", gen Valentin Lazea, economist-sef al BNR. Cum multi dintre cei ofertati nu au acceptat, Popescu nu are nici in acest moment o echipa "batuta in cuie".

Sursa: Curentul.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.