Holdingul Bohlen&Doyen si-a anuntat intrarea pe piata romaneasca, investitiile sale vizind proiectele de modernizare a retelelor de gaze naturale, energie termica, apa, canalizare, precum si sigilarea depozitelor de deseuri. "Romania se pregateste sa adere la comunitatea europeana si in acest sens trebuie sa ia masuri cu privire la starea infrastructurii. Retelele de utilitati nu sint intr-o stare buna, sint vechi, iar marile concerne europene din domeniul energetic, de exemplu, intentioneaza sa faca aici investitii semnificative", a declarat presedintele Consiliului de Administratie al companiei, Dieter K. Kuprian.

Potrivit modelului aplicat in tari vecine, holdingul va transfera din tara-mama echipamente, utilaje si masini, si va aloca sumele necesare instruirii personalului. "Intr-o prima faza, personalul va fi de circa 750-1.000 de angajati. Ca sa cistigam licitatii, trebuie sa venim cu preturi competitive, iar acest lucru va fi posibil folosind forta de munca de aici. Aproximativ 95% din personal va fi romanesc, iar oamenii vor fi instruiti fie in Germania, fie cu specialisti germani", a mai spus Kuprian. El nu a avansat un termen pentru realizarea investitiilor, explicind ca acesta depinde de contractele obtinute. "Sigur ca aveam obiective clare, insa acum cautam parteneri, pe care ii vom alege in functie de proiectele cistigate, alaturi de care ne vom desfasura activitatea", a afirmat Uwe Kuhn, directorul de dezvoltare al Bohlen&Doyen.

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul ZileiTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.