Valoarea primelor intermediate pe piata de brokeraj din Romania se ridica la un sfert de miliard de euro, potrivit estimarilor Revistei de Specialitate PROFIL Asigurari. Fata de valoarea acestui indicator la finele anului 2004, s-a inregistrat o crestere de peste 82 milioane de euro, in timp ce 20,5% din totalul primelor brute subscrise de asiguratori au fost intermediate de brokeri.

Promovarea serviciilor de creditare imbunatatite de catre banci, introducerea cotei unice de impozitare si, mai ales, cresterea fara precedent a pietei auto reprezinta factori care au influentat aceasta crestere. Compania Marsh este liderul pietei, cu o cota de aproape 9% si prime intermediatecare au insumat in perioada analizata peste 22 de milioane de euro. In 2005, Marsh a inregistrat o crestere reala in moneda nationala de 6,5%, cresterea nominala in moneda europeana fiind de peste 29%.

Pe pozitia a doua a podiumului se situeaza Porche Brocker cu o cota de piata de aproaspe 8,5% si prime intermediate in valoare de aproape 21 de milioane de euro. Cu o cota de piata de aproape 7%, Asigest se situeaza pe pozitia a treia, valoarea primelor intermediate ajungand la aproximativ 17 milioane de euro. Cresterea in moneda europeana a fost de circa 29%, iar cea reala, in lei, de aproape 6%.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.