Lakshmi Mittal, patronul liderului mondial in productia de otel, Mittal Steel, a confirmat intentia companiei indiene de a nu majora oferta de 18,6 miliarde de euro pentru achizitia numarului doi mondial, grupul european Arcelor, potrivit unui interviu acordat saptamanalului german Der Spiegel, citat de Rompres.

"Noi suntem convinsi ca am prezentat o oferta buna si nu intentionam sa o modificam ",a spus Mittal.

Acesta a precizat ca prin simpla anuntare a acestei sume, Grupul Mittal a crescut valoarea Arcelor cu circa sapte miliarde de euro.

Lakshmi Mittal s-a declarat, totodata, pregatit sa discute in orice moment cu directorul executiv Arcelor, Guy Dolle, deoarece prefera o "preluarea amicala", dar a anuntat ca pana acum nu a primit nici un raspuns.

Mittal a spus ca nu-si inchipuie ca Luxemburgul, principalul actionar al grupului Arcelor, poate impune o lege prin care sa se opuna proiectului sau.

Arcelor, grup siderurgic franco-hispano-luxemburghez bazat in Luxemburg, este amenintat de circa doua luni de o oferta de preluare ostila, din partea Mittal Steel, detinut de omul de afaceri indian Lakshmi Mittal. Grupul Arcelor a luat fiinta in 2002, prin fuziunea firmelor Usinor SA (Franta), Arbed SA (Luxembourg) si Aceralia Siderurgica SA (Spania). in prezent, grupul european este al doilea producator mondial de otel, cu o cifra de afaceri care anul trecut s-a ridicat la 32 miliarde euro. Omul de afaceri spaniol Jose Maria Aristrain este al doilea mare actionar la Arcelor cu 3,5 la suta din actiuni, in urma autoritatilor statului Luxemburg cu o participatie de 5,6 procente.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.