Steguletul rosu de la Finante va disparea pina la Raportul de tara al Comisiei Europene din luna mai, asigura Ministerul Integrarii si ANAF

Atentionarea facuta de presedintele Traian Basescu legata de steguletul rosu care ameninta Finantele in Raportul din mai al Comisiei Europene a pus pe jar functionarii din ANAF si din ministerul de resort, care lucreaza acum asiduu pentru pregatirea sosirii partii tehnice a sistemului de conectare a evidentelor privind TVA la serverele comunitare.

In Raportul de anul trecut, Comisia Europeana a acuzat Romania ca n-a pus la punct sistemul informatic prin care autoritatile comunitare sa aiba acces la evidenta incasarilor din TVA, din care se iau banii pentru contributia la bugetul comunitar. Acesta este "steguletul rosu" la care s-a referit presedintele Basescu la sfirsitul saptaminii.

Semnalul tras de presedinte a fost receptionat imediat de ANAF, functionarii institutiei incepind de ieri sa lucreze "puternic" la implementarea sistemului, dupa cum au declarat surse din institutia condusa de Sebastian Bodu. ANAF admite ca s-a produs o intirziere in acest proces, dar asigura ca, cel tirziu luna viitoare, problema va fi rezolvata.

Orban: Pina la Raport se termina

Potrivit negociatorului-sef cu UE, Leonard Orban, pentru partea tehnica a proiectului exista o licitatie in desfasurare.

"Mai trebuie sa se aleaga firma care se va ocupa de implementarea acestui sistem de interconectare. Aceasta se va incheia cel mai probabil la sfirsitul lunii curente. Cel tirziu la inceputul lunii viitoare se va semna contractul, in asa fel incit sa putem raporta progresele pe acest palier in mai, cind vine Raportul Comisiei", a asigurat Orban.

Simbata, la Cluj, seful statului a declarat ca vom primi "stegulete rosii" pe Finante, din cauza incapacitatii de a pune in functiune sistemul informatic care sa permita statelor membre UE urmarirea modului de incasare a TVA.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.