Presedintele ANAF, Sebastian Bodu, a anuntat recent ca persoanele fizice nu vor mai plati amenzile la Fisc, ci direct catre administratiile locale. In acest sens, Bodu a precizat ca in aceasta saptamana a fost promovata in Parlament o lege privind plata amenzilor la administratiile locale, astfel incat Fiscul "sa fie degrevat de aceasta munca foarte obositoare si ineficienta de a incasa amenzi in sume mici de la persoane fizice".

Astfel, Fiscul se va putea concentra pe incasarea sumelor mari de la persoane juridice. Pe de alta parte, bugetul municipalitatilor va creste ca urmare a incasarii amenzilor. Potrivit lui Bodu, in perioada imediat urmatoare va fi promovat un proiect amplu pentru modernizarea Fiscului, scopul final fiind cresterea gradului de colectare, incasare si de recuperare a creantelor. Sebastian Bodu a explicat ca un sistem similar a fost aplicat si in Bulgaria, iar rezultatele au fost pozitive.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.