Cresterea estimata a industriei de comunicatii mobile in 2005 va fi de aproximativ 10%, au estimat oficiali ai Nokia.

Avand in vedere cresterea numarului de utilizatori in lume si evolutia modelelor de telefoane mobile, preconizam o crestere reala a industriei dispozitivelor de telefonie mobila anul viitor", a afirmat account managerul Nokia, Razvan Popescu. Nokia vizeaza atingerea unei marje operationale de 17-18% pentru divizia de dispozitive mobile pana in 2009.

Numarul global al abonatilor la serviciile de telefonie mobila va depasi doua miliarde in 2006. Demn de retinut este ca piata telefoanelor cu camera foto incorporata va depasi in anul 2008 600 de milioane de unitati. In acelasi, numarul terminalelor mobile inteligente va trece de 200 milioane unitati.

Nokia isi propune sa aduca cheltuielile totale pentru cercetare si dezvoltare pana la nivelul de 9-10% din vanzarile nete, respectiv 8% din vanzarile diviziei de dispozitive mobile si pana la 14% la suta din vanzarile nete ale diviziei de infrastructura.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.