Producatorul francez de echipamente de telecomunicatii Alcatel negociaza cu producatorul american Lucent o posibila fuziune, informeaza BBCNews. Compania nou rezultata ar reprezenta un gigant al industriei de profil, cu o valuare de piata de 27 de miliarde de euro, 16,5 miliarde de euro pentru Alcatel, respectiv 10,5 miliarde de euro valoarea Lucent, potrivit cotatiilor bursiere.

Analistii sunt de parere ca aceasta tranzactie reprezinta de fapt o preluare a producatorului american de catre Alcatel, care isi va intari astfel pozitia pe o piata intr-o continua dezvoltare, oferind in acelasi timp companiei americane oportunitati noi pe piata din Europa. Cele doua companii au admis faptul ca se afla in negocieri, dar au subliniat ca nu exista nicio garantie ca se va ajunge la un rezultat pozitiv.

Alcatel este cel mai mare furnizor de echipamente broadband, in 2005 inregistrand vanzari de aproximativ 13,1 miliarde de euro, mare lor majoritate in Europa. Producatorul francez are 58.000 de angajati si este activ in peste 130 de tari.

Lucent, care are cartierul general in New Jersey, SUA, este liderul pietei locale de echipamente wireless, si are peste 30.000 de angajati, in 2005 inregistrand vanzari in valoare de de 7,79 miliarde de euro. Aceasta preluare ar reprezenta pentru Lucent o oportunitate majora, avand in vedere ca producatorul american a facut parte din concernul AT&T, care s-a dezmembrat din cauza problemelor financiare in 2001.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.