Compania Renault Nissan Romania estimeaza vanzari vanzari de 1.100 de unitati in acest an pentru noul model Renault Clio III, lansat oficial marti pe piata romaneasca, potrivit directorului general al companiei, Nicolas Ianculescu, citat de Rompres

Renault are un plan ambitios de vanzari in Romania a noului Clio III, realizabil insa in contextul cresterii importurilor cu 43% in primele doua luni ale acestui an, comparativ cu perioada similara din anul precedent. Clio este cel mai importat model, numai in luna februarie fiind comercializate 762 de unitati, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA).

In Romania, Clio III va fi comercializat in paralel cu vechiul Clio Symbol, Grupul Renault estimand vanzari de 1.100 de unitati pentru noul sau model. In ceea ce priveste Clio Symbol, Dora Pasare, sef produs Clio in cadrul Grupul Renault Nissan Romania, a declarat ca in aceasta toamna cel mai popular autoturism din import va suferi un facelift. Pe plan mondial, Clio Symbol va ramane in productie pana in 2008, cand va fi lansata o noua generatie, la care producatorul francez a anuntat modificari majore.

"Masina anului" = 10.595 de euro

Clio III a fost recompensat cu distinctia "Masina anului in Europa" anul trecut, primid cinci stele in urma testelor de siguranta la testele de siguranta Euro NCAP. Noul model Renault se remarca de asemenea si prin spatiul oferit, fiind singurul autoturism din clasa sa care se apropie de lungimea de patru metri, indicator ce separa practic clasa mica de clasa compacta (imediat superioara). Clio III poate fi dotat cu pana la opt airbag-uri, din pachetul de baza facand parte si farurile adaptive dupa viraj.

Cea mai slaba varianta de motorizare, cea cu 75 de cai-putere, va fi comercializata pe piata romaneasca la preturi incepand de la 8.815 de euro, fara taxe, respectiv 10.595 de euro, cu toate taxele incluse.

Clio, o trilogie de 8,8 milioane de unitati

Clio III reprezinta noua generatie a unuia dintre cele mai populare autoturisme din Europa si face parte din clasa mica de automobile, un segment foarte disputat de producatori, care detinea un sfert din vanzarile la nivel european si 36% din piata romaneasca.

Primul Clio a fost lansat pe piata in 1990 si timp de 16 ani in care au fost comercializate doua generatii ale acestui model au fost vandute in total peste 8,8 milioane de unitati.

Noul Clio III a fost lansat in Europa in septembrie 2005 si a devenit intre timp masina numarul unu pe piata franceza si respectiv detinatoarea locului secund pe piata vest-europeana.

Renault Nissan Romania a vandut in 2005 pe piata romaneasca 23.865 de autoturisme si vehicule utilitare Renault si 2.127 de autovehicule Nissan.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.