Cresterea pe care o inregistreaza Societe Generale ii permite sa ramana independenta, in pofida informatiilor privind o posibila preluare, a declarat recent presedintele bancii, Daniel Bouton.

Situatia de pe piata bancara insa, unde fuziunea intre Caisse d'Epargne si Banque Populaire a dat nastere bancii Natixis, cu o valoare de piata de 20 de miliarde de euro, obliga Societe Generale sa treaca la actiune pentru a-si putea mentine pozitia. Or, sustin sursele de pe piata, citate de Reuters, acest lucru nu va putea fi realizat de catre Societe Generale fara o achizitie importanta. "Este nevoie de o achizitie despre care sa putem afirma cu certitudine ca, in urma traumei unei fuziuni, noua entitate va fi mai buna pe termen mediu si lung decat este Societe Generale in prezent. Acest lucru este posibil, dar nu usor, luand in considerare cresterea si profitabilitatea noastra", a precizat Bouton.
Societe Generale este a sasea banca din zona euro, in functie de valoarea de piata, si a anuntat o crestere cu 41,9% a profitului net in ultimul trimestru al anului 2005.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.