Operatorul britanic de telefonie mobila Vodafone Group Plc intentioneaza sa ofere si servicii de telefonie fixa pe langa activitatile sale traditionale din sectorul telefoniei mobile, a declarat directorul executiv de la Vodafone, Arun Sarin, pentru cotidianul britanic 'The Business', citat de Reuters.

Intr-un interviu acordat acestei publicatii, Sarin a marturisit ca Vodafone analizeaza posibilitatea oferirii de servicii de acces la Internet in banda larga precum si servicii de telefonie prin Internet (VoIP), intrand astfel in concurenta directa cu grupurile de telefonie fixa.

'Pe masura ce tehnologia evolueaza spre servicii de tip VoIP sau wi-fi, intrebarea pe care ne-o punem este daca ar trebui sau nu sa ne extindem serviciile pe care firma noastra le ofera', a declarat Arun Sarin.

Cu toate acestea, Sarin a mentionat ca Vodafone nu are in prezent planuri pentru achizitionarea unor importante companii de telefonie fixa precum BT Group Plc.

In urma cu o luna, operatorul de telecomunicatii mobile Orange are in plan sa intre pe piata de telefonie fixa, aceasta fiind considerata o mutare in premiera pentru un grup de telefonie mobila din Marea Britanie.

Astfel, odata cu inceputul lunii aprilie, Orange va furniza acest serviciu actualilor clienti de business, insa pentru inceput nu se vor adresa si altor tipuri de consumatori. In acest sens, Orange si furnizorul de servicii Internet Wanadoo, ambele detinute de France Telecom, vor fuziona pentru a putea oferi clientilor servicii complexe de telefonie fixa.

Noul serviciu, Orange Landline for Business se va adresa companiilor cu un numar de angajati de pana la 250, iar atat serviciile fixe cat si cele mobile vor fi facturate pe o singura factura.

Serviciu va fi furnizat prin reteaua Cable&Wireless, iar oficialii Orange sustin ca acesta va fi cu 20% mai ieftin decat cele oferite de BT, principalul competitor de pe piata de telefonie fixa.

"Prin aducerea impreuna a serviciilor de telefonie mobila si fixa, cheltuielile totale pentru consumator se vor reduce," afirma Alastair MacLeod, vicepresedinte al Orange Marea Britanie.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.