Pretul mediu al unei proprietati imobiliare in Londra a trecut de pragul de 300.000 lire sterline pentru prima data in istorie, pe masura ce consumatorii londonezi se indreapta din ce in ce mai mult spre locuinte de calitate, a anuntat, luni, grupul imobiliar Rightmove.co.uk, informeaza Reuters.

Aceasta crestere insemna ca persoanele care achizitioneaza pentru prima data o casa in capitala Marii Britanii vor fi nevoite sa se imprumute si mai mult, daca doresc sa cumpere proprietati imobiliare de cea mai buna calitate.

"Cumparatorii care doresc sa achizitioneze proprietati in cele mai populare zone se confrunta cu o competitie in crestere. De asemenea, persoanele care achizitioneaza pentru prima data o casa ar putea fi nevoite sa se indrepte spre zonele din afara Londrei, daca doresc sa poata cumpara o casa", a declarat directorul comercial de la Rightmove, Miles Shipside.

Desi in luna martie pretul mediu al proprietatilor imobiliare a crescut cu 1,7 procente comparativ cu luna precedenta si cu 5,8 procente comparativ cu perioada similara a anului trecut, aceasta fiind a treia luna de crestere consecutiva, nu toate zonele din Londra au inregistrat aceiasi crestere in luna martie. in timp ce pretul locuintelor din Hackney a crescut cu 5,4 procente, in Kensington si Chelsea s-a inregistrat o scadere de 2,4 procente, transmite Rompres.

La nivelul intregii Marii Britanii, pretul mediu al proprietatilor imobiliare era in luna martie de 203.399 lire sterline, cu 4,3 procente mai mare decat in urma cu un an. Aceste cifre sunt ultimele date care sugereaza ca piata imobiliara din Marea Britanie si-a reluat cresterea dupa decizia din luna august 2005 a Bancii Angliei (BOE) de a reduce dobanda de referinta la 4,5 procente.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.