O noua oferta va fi lansata pe piata imobiliara. S-a anuntat un proiect care propune construirea de locuinte din placi. Metoda a fost folosita in trecut si pentru construirea de blocuri in timp-record, acum diferenta fiind data de calitatea materialelor si a finisajelor.

Uniunea Nationala a Patronatului Roman, CEC si Societatea pentru Beton si Prefabricate din Romania au anuntat un program de construire de locuinte. "Proiectul nostru consta in constructia de case cu structura de rezistenta din elemente modulate, formind celule inchise, cu grad de rezistenta seismica ridicat si confort termic sporit. Pretul va fi ferm, de sub 400 euro pe metru patrat, suma care nu include TVA. Finantarea va fi asigurata prin credite ipotecare, in urma unui parteneriat cu CEC", a declarat presedintele Societatii pentru Beton si Prefabricate din Romania, Nicolae Noica.

Metoda cunoscuta

Metoda propusa are avantajul timpului redus de construire. Practic, este nevoie de asamblarea placilor tristrat si apoi executarea finisajelor. In ceea ce priveste pretul, acesta se inscrie in limitele stabilite de piata. In cazul constructiilor din beton si caramida, pretul este de 400-500 euro/metru patrat construit. S-a avansat si o posibilitate de finantare. Eugen Radulescu, presedintele Casei de Economii si Consemnatiuni, a spus ca oferta CEC in domeniul finantarii achizitiei prevede o dobinda anuala de 9,56% la imprumuturile in lei, acordate pe o perioada de pina la 35 de ani.

Criza de locuinte

Nicolae Noica a spus ca in prezent se estimeaza ca este nevoie de 600.000 de locuinte, dintre care 30.000 numai in Bucuresti. "De altfel, statistica realizata de Institutul National de Statistica arata o evolutie anuala a construirii de locuinte in jurul cifrei de 30.000", a mai spus acesta. "In ultimii ani, desi inflatia a scazut, casele s-au scumpit in principal din cauza ieftinirii creditelor, care au determinat cresterea cererii. Creditele se vor ieftini in continuare, ducind la posibilitatea cresterii preturilor, din cauza aceluiasi raport intre cerere si oferta", a afirmat Eugen Radulescu.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.