Sony Corp. a anuntat ca noul PlayStation 3 (PS3) va fi lansat cu o intarziere de sase, noua consola de jocuri Sony urmand sa fie lansata simultan in Japonia, America de Nord si Europa, in luna noiembrie. "Cand ne-am fixat ca obiectiv lansarea in aceasta primavara, aveam in vedere finalizarea tuturor aspectelor tehnologice pana in august 2005, dar ulterior ne-am decis sa aducem cateva imbunatatiri", a declarat citat de Reuters, Ken Kutaragi, Directorul diviziei de jocuri video de la Sony. "Vroiam sa fim siguri ca vom include toate tehnologiile existente acum", a adaugat acesta.

Analistii sunt de parere ca amanarea cu jumatate de an a PS3 va fi resimtita in profitul Sony Corp., care era estimat pe baza unor vanzari consitente a noii console Sony. In acelasi timp, Sony risca sa ramana in urma competitorilor sai, Microsoft lansand deja Xbox 360 in noiembrie 2005, noua consola de la Nintendo fiind de asemenea asteptata spre finele acestui an. Pe de alta parte, perioada lansarii este foarte buna, sarbatoriile de iarna fiind o ocazie perfecta de a creste vanzarile unui produs.

Kutaragi a mai adaugat ca initial vor fi produse un milion de unitati lunar, pretul de iesire din fabrica urmand sa fie in jurul valorii de 500 de dolari. Noua consola PlayStation 3 va oferi pe langa jocuri si posibilitatea de a asculta muzica sau de a viziona filme. Ea va putea fi folosita de catre sapte persoane simultan, fiind dotata cu un cip mult mai puternic decat cel folosit pentru Intel Pentium 4, grafica fiind de asemenea mai buna comparativ cu generatiile precedente de PlayStation. Un alt avantaj al PS3 este acela ca va avea o capacitate de stocare de 50 de gigabiti, la aceasta adaugandu-se si o conexiune Bluetooth wireless.

Sony detine 70% din piata consolelor de jocuri, unii analisti fiind de parere ca Microsoft va recupera 20 de procente in urma unei campanii agresive de promovare. Al treilea jucator de pe piata, Nintendo, care detine o cota de 15 procente, a adoptat o alta strategie, tintind cresterea numarului de jucatori cu o consola proprie si a numarului de jocuri originale.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.