Google ne duce pe Marte. Dupa ce am fost fascinati de imprejurimile zonei in care locuim sau de colturile indepartate ale planetei noastre, dupa ce am putut sa navigam pe Luna in urma pasilor lui Neil Amstrong, acum avem si posibilitatea de a explora planeta rosie

Google a lansat noul sau serviciu de cartografiere Google Mars. Acesta se adauga hartilor realizate de Google, venind in completarea precedentelor Google Earth si Google Moon. Momentul lansarii a fost ales astfel incat sa coincida cu caniversarea a 151 de ani de la nasterea astronomului Percival Lowell, care a cartografiat planeta rosie pe baza observatiilor sale in secolul al 18-lea.

Compania americana a realizat cartografierea planetei Marte cu ajutorul cercetatorilor de la NASA, care au furnizat imagini capturate in timpul diferitelor misiuni de exploatare a celei de a patra planeta de la Soare. Marte poate fi vizualizata cu ajutorul Google in trei modalitati diferite: o harta colorata cu munti si vai, care include formele de relief, o harta in culori inchise care arata suprafata planetei exact asa cum ar fi vazuta in realitate (dupa cum a subliniat si Google, peisajul este destul de monocrom), si o a treia harta cu imagini in infrarosu, prin care putem sa vedem lucruri pe care fiinta umana nu le poate percepe.

Hartile digitale ale Marte contin toate formele de relief, de la munti la dune de nisip si cratere, hartile urmand a fi imbunatatite la un interval de cateva saptamani. Google Earth a fost lansat vara trecuta si ofera utilizatorilor harti digitale tridimensionale ale Pamantului. La scurt timp, compania americana a lansat Google Moon care ofera hartile tuturor misiunilor Apollo pe satelitul natural al Pamantului.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.