Compania de asigurari Grawe Romania a achizitionat un imobil cu 11etaje din zona Unirii din Capitala, potrivit unui comunicat primit la redactie. Contactati de Wall-Street.ro reprezentantii companiei Eurisko nu au facut publica suma pe care Grawe o va investi pentru achizitionarea noului sediu.

Imobilul, achizitionat de la compania italiana Eitel, va fi receptionat in trimestrul al doilea din acest an, constructia intrand in atributiile altor italieni, de la firma Marcora.

Carol Petrica si Cristian Ionita, brokerii care au acordat consultanta in cazul acestei afaceri din partea Eurisko, au explicat ca motivele principale pentru care au recomandat firmei Grawe acceptarea acestei oferte sunt locatia, calitatea lucrarii si disponibilitatea intr-un termen relativ scurt.

Aria construita a cladirii va fi de 5.200 mp, dintre care Grawe va ocupa 1.000 mp si va oferi spre inchiriere restul suprafetei utile, Eurisko fiind desemnat agentul exclusiv.

Despre oportunitatea acestei investitii, dr. Josef Praschinger, manager al Departamentului de Real Estate la Grawe Investment, a tinut sa precizeze: "Ne desfasuram activitatea in aproape toate tarile din sud-estul Europei. Piata imobiliara romaneasca are un potential de dezvoltare foarte bun si promite randamente investitionale peste medie, in ciuda riscurilor mai ridicate comparativ cu tarile vest-europene. Dupa un studiu amanuntit am decis ca rentabilitatea unui business center in Bucuresti este buna, asa ca am finalizat tranzactia cu Eitel".

Totodata, Ulisse Gheduzzi, project manager la Marcora, a dat asigurari ca finalizarea constructiei se va face in termenele stabilite: "Executia acestui proiect ne-a dat sansa de a demonstra ca si in Romania se construieste la standarde tehnice europene, cu o calitate superioara a finisajelor, pentru clienti foarte exigenti".

In primele noua luni ale anului trecut, Grawe Romania a inregistrat venituri de aproape 6 milioane de euro (peste 21,5 milioane de lei), in crestere cu 78% in euro fata de aceeasi perioada din 2004.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.