Romania nu este o destinatie foarte cautata de clientii celui mai mare tour-operator mondial, TUI, atat din cauza gripei aviare, dar mai ales a serviciilor, pierzand in zona Europei de Sud-Est, cursa cu Bulgaria si Ungaria pentru atragerea turistilor din Germania, tara care emite cei mai multi turisti pe plan mondial. "Romania nu este una din destinatiile de top ale TUI, in sud-estul Europei fiind preferate de clientii nostri in special Bulgaria pentru sezonul estival si Ungaria, pentru circuitele in jurul oraselor", a declarat, Stefane Rother, purtator de cuvant la TUI AG.

Bulgaria a depasit Romania, fiind clasata pe locul 10 in topul destinatiilor estivale referate de clientii TUI, in top fiind incluse si Insulele Baleare, Germania, Grecia, Turcia, Egipt, Austria, Anglia.

Potrivit reprezentantilor TUI, turistii vor evita in acest an Romania si Bulgaria insa din motive diferite, in cazul Romaniei, in parte, datorita virusului gripei aviare, iar in cazul Bulgariei, in urma lucrarilor demodernizare a statiunilor care se fac pe litoralul acestei tari. Preferinta turistilor germani pentru Bulgaria, ca destinatie de vacanta este subliniata si de catalogul TUI de prezentare a Bulgariei si Romaniei. Tara noastra este prezenta in doar patru -cinci pagini din cele 91 ale pliantului.

Turismul modular, preferat pachetelor complete de servicii

Potrivit reprezentantilor TUI, noile tendinte in ceea ce priveste cererea pe plan mondial se indreapta spre turismul modular, care permite turistilor sa-si planuiasca vacanta conform propriilor dorinte, fara a mai fi obligati sa cumpere un pachet complet de servicii. De asemenea, produsele "all-inclusive" pentru familii sunt extrem de cautate, iar in cazul turistilor germani pachetele in regim de club sunt tot mai populare, acestea oferind diferite facilitati care merg de la hoteluri de top in destinatii exotice la posibilitatea practicarii unor sporturi.

Turismul mondial beneficiaza si de boom-ul inregistrat de cursele aeriene low-cost, care face accesibile unele destinati pana acum ocolite de turisti. Este cazul sud-estului Europei si al unor zone din Italia.

"Aceste curse ofera posibilitatea unor noi destinatii, creste deci varietatea si, in aceeasi masura, si cererea clientilor. Pute]m spune ca turismul mondial beneficiaza de aceasta dezvoltare mondiala a curselor low- cost", a precizat Stefanie Rother.

Estul Africii, noua tendinta in turism

A 40-a editie a celui mai mare Targ de turism din lume - organizat la Berlin, care se incheie duminica a oferit participantilor atat destinatiile obisnuite precum Marea Mediterana si tarile riverane, Grecia fiind tara partenera a editiei din acest an, si nordul Africi, dar si destinatii speciale precum Insulele Maldive, Sri Lanka, Botswana sau estul Africii.

Germania s-a concentrat, in principal, pe prezentarea diferitelor regiuni ale tarii si pe oferte pentru cei pasionati de fotbal, fiind tara care va organiza, in aceasta vara, Campionatul Mondial de Fotbal.
Romania s-a prezentat la ITB cu produsele turistice clasice al tarii, respectiv litoralul, zona montana, Delta Dunarii si turismul balnear, avand concurenta serioasa din partea Republici Cehe, Germaniei si Poloniei, dar si cu produse noi, destinate doritorilor de aventura si cu oferta culturala a Sibiului, care va fi capitala culturala europeana in 2007.

Romania nu este una din destinatiile de top ale tour-operatorului german TUI.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.