Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) are ca obiectiv revenirea la o cota de piata similara celei din 2004, putin peste 5%. Aceasta se realizeaza prin extinderea sistemului IT in toate unitatile teritoriale si lansarea de noi produse si servicii bancare, a declarat, ieri, presedintele bancii, Eugen Radulescu. "In prezent, detinem 4,3-4,4% din piata bancara, cu active totale putin peste 5,8 miliarde de lei. Potrivit datelor preliminare aferente ale anului 2005, profitul net al CEC se apropie de doua milioane de euro, sub nivelul atins cu un an in urma, respectiv peste 55 milioane de lei", a adaugat Radulescu. El a explicat evolutia rezultatelor CEC prin reducerea ratei dobanzilor la sumele plasate de institutie in titluri de stat, in primele luni ale anului precedent. "Practic, in primele cinci luni ale anului trecut CEC a acumulat pierderi de peste 10 milioane de lei. Incet-incet, situatia s-a redresat si am incheiat anul 2005 pe profit", a spus presedintele institutiei.

Potrivit datelor prezentate, CEC avea la inceputul lunii martie un sold al creditelor de 2,1 miliarde de lei, din care 1,875 miliarde de lei pe segmentul persoanelor fizice, in timp ce sumele atrase de la populatie insumeaza 4,6 miliarde de lei, la care se adauga peste 400 milioane de lei de la agentii economici.

"Ne-am propus pentru acest an o crestere a ponderii creditelor acordate segmentului persoane juridice in total portofoliu pana la 15%, comparativ cu aproximativ 10% in prezent", a mai spus Radulescu. El a afirmat ca aproximativ 1.700 de salariati au fost disponibilizati in 2005, alte 1.000 de persoane urmand sa paraseasca banca prin pensionare si externalizarea unor activitati, cum ar fi cea de paza si supraveghere. In prezent, banca are aproximativ 7.500 de angajati si peste 1.400 de unitati teritoriale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.