Are marimea unei carti si combina functiile unui notebook cu cele ale unui Tablet PC. Poti urmari canale TV, asculta muzica, viziona filme sau poti sa comunici cu prietenii prin intermediul unui web cam incorporat

Microsoft, cel mai mare producator de soft din lume, a lansat in cadrul targului CeBIT noul sau produs, Origami, care ar putea reprezenta un punct de cotitura in istoria computerelor personale si a gadgeturilor. Origami reprezinta un laptop care cuprinde toate functiile produselor de nisa, cum ar fi mp3-playerul sau consola de jocuri. Dimensiunile sale sunt mult mai mici decat cele ale unui laptop obisnuit, Origami fiind de marimea unei carti si cantarind mai putin de un kilogram, scrie Reuters.

Origami poate fi conectat la Internet wireless, oferind o mobilitate mai mare decat cea pe care o ofera un Tablet PC, utilizatorii putand sa scrie practic pe ecranul sau cu ajutorul unui creion special. Ecranul unui Origami are aproape 18 centimetri, noul produs Microsoft beneficiand de tehnologia Intel in ceea ce priveste microprocesoarele.

500 de dolari pentru un produs "la fel de revolutionar ca telefonul mobil"

Oficialii Microsoft au declarat in cadrul prezentarii ca acest nou produs va crea o piata intreaga de desfacere, reprezentand primul pas dintr-o noua viziune asupra echipamentelor IT. "In viitor, produsele din aceasta gama vor deveni la fel de indispensabile precum sunt telefoanele mobile astazi", a declarat, citat de Reuters, vice-presedintele Microsoft, Bill Mitchell.

Desi deocamdata nici un producator de echipamente IT din America nu si-a arat interesul pentru Origami, Microsoft a incheiat deja contracte cu Samsung si Founder Group, al doilea producator de echipamente IT din China, care vor il produce pe scara larga. Pretul unui Origami este estimat intre 599 si 999 de dolari, Microsoft declarand totusi ca pretul cu care va fi vandut ar putea fi in jurul sumei de 500 de dolari daca producatorii "vor alege cu grija componentele".

GPS-ul este inclus, bateria care va tine o zi este in plan

Pentru a face noul sau produs cat mai competitiv, Microsoft a inclus si alte functii pentru Origami, cum ar fi pozitionarea prin satelit sau posibilitatea receptarii posturilor TV. In acest moment bateria unui Origami permite functionarea timp de aproximativ trei ore, dar oficialii Microsoft au declarat ca se lucreaza la imbunatatirea acestui timp, astfel incat Origami sa functioneze o zi intreaga fara a fi conectat la o sursa de energie. Origami va fi livrat impreuna cu Windows Vista, ultima versiune a celui mai utilizat soft la nivel mondial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.