Alegerea masinii potrivite reprezinta primul pas in reducerea consumului de catburant. Poate veti dori sa va cumparati un Civic de la Honda Motor. Masina este recunoscuta prin consumul redus de carburant. Insa atentie! Pana si Honda Civic consuma cand vine vorba de marimea motorului.

Daca veti cumpara modelul cu un motor de 1.8 litri cu transmisie automata consumul de carburant va fi redus spre deosebire de versiunea cu motor de 2.0 litri cu transmisie manuala. Modelele Volkswagen Golf si noul Beetle sunt incluse in acest top pentru simplul fapt ca sunt dotate cu motoare diesel.

Topul a fost realizat dupa categoriile de vehicule, din acestea selectand modelul care se comporta cel mai bine in ceea ce priveste consumul de carburant. In cazul unei egalitati am apelat la costul anual al carburantului pentru a face departajarea.

1. Masini mici: Honda Insight
Costul carburantului/an: $537
Modelul de proportii mici, Honda Insight, versiunea hibrida este cea mai eficienta masina de pe piata.

2. Sedan de familie: Toyota Prius
Costul carburantului/an: $614
Poate nu este cel mai mare sedan pe care l-am vazut insa interiorul masinii este spatios si potrivit pentru o familie. Porbagajul incapator face diferenta intre acest model si hibridul Honda Insight.

3. Sedan de marime medie: Audi A4
Costul carburantului/an: $1,360
Audi A4 este una dintre cele mai bune afaceri pe care puteti sa le faceti. Pretul CIP incepe de pe la 30.000 de dolari si ofera stil,clasa, modul sportiv in condus si, dupa cum puteti vedea, un consum redus de carburant.

4. Sedan de lux: Mercedes-Benz E-Class Diesel
Costul carburantului/an: $1,234
Ne asteptam ca in cativa anii modelel diesel sa se intoarca in forta in America. Mercedes clasa E va fi amintita ca un vehicul care a ajutat la imbunatatirea atitudinii americanilor in privinta masinilor.

5. Sedan in clasa mare: Chevrolet Malibu Maxx
Costul carburantului/an: $1,350
Chevrolet Malibu Maxx nu este o masina sexy. Insa, modelul este practic.

6. Hatchback: Volkswagen Golf si Volkswagen New Beetle (egalitate)
Costul carburantului/an: $926
Pentru un cost atat de mic este clar ca trebuie sa achizitionati aceste modele doar in versiunea diesel.

7. Decapotabile: Mini Cooper
Costul carburantului/an: $1,224
Ca si Audi A4, Mini Coopereste o masina care consuma foarte putin. Fiind o masina spoer si foarte flexibila, Cooper este placuta la condus si ieftina (pret CIP:22.500 $).

8. Masini sport: Acura RSX
Costul carburantului/an: $1,124
Acura RSX coupe este una dintre cele mai sportive masini de pe piata, daca nu cea mai sportiva.

9. Wagon: Pontiac Vibe/ Toyota Matrix
Costul carburantului/an: $1,023
Pontiac Vibe si Toyota Matrix sunt modele gemene care se potrivesc clientilor tineri. Masinile au o dinamica sporytiva in condus, interior versatil si spatiu de depozitare foarte mare.

10. SUV: Ford Escape Hybrid
Costul carburantului/an: $1,023
Ford Escape Hybrid a reusit sa subclaseze noul Lexus RX Hybrid si sa ramana cel mai eficient SUV din punct de vedere al consumului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.