Grupul bancar ungar OTP Bank doreste sa detina 10% din cota de piata, achizitionarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) reprezentand un pas important in realizarea acestui obiectiv. Publicatia ungara Budapest Business Journal scrie ca grupul bancar va avea o noua sansa in urma deciziei autoritatilor romane de a continua procesul de privatizare al CEC.

Comisia de privatizare a respins joi varianta amanarii procesului de privatizare CEC cu doi ani, luand decizia de a se trece la urmatoarea etapa, aceea a redactarii contractului. Pe langa grupul ungar, pe lista petitorilor bancii de stat mai figureaza National Bank of Greece, Monte dei Paschi di Siena, Dexia Bank, EFG Eurobank si Raiffeisen.

OTP Bank mai detine pachete de actiuni in cadrul bancii romanesti Robank, dar si in cadrul bancii slovace IRB Bank, a bancii bulgare DSK, in cadrul Nova Banka (Croatia) si Niska Banka (Serbia). Castigarea licitatiei pentru CEC le-ar oferi maghiarilor de la OTP Bank accesul la cea mai intinsa retea bancara din Romania, inclusiv o pozitionare foarte buna in mediul rural.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.