Veniturile medii din cateva institutii depasesc venitul presedintelui Basescu iar diferentele intre diversele categorii de bugetari sunt flagrante.
Salariatii care lucreaza in justitie sunt printre cei mai bine platiti bugetari din Romania. Daca excludem atasatii diplomatici de pe langa organizatiile internationale, angajatii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au salariile cele mai mari din sistemul public, media fiind de 1.120 euro net pe luna in acest an.

Aceasta suma reiese din impartirea fondurilor alocate la capitolul cheltuieli cu personalul din bugetul de stat pe 2006 la numarul de posturi alocate respectivei institutii. Un salariu de baza pentru un angajat de la Inalta Curte de Casatie si Justitie este de aproximativ 850 euro brut. Insa sporurile, fondul de premii sau alte drepturi salariale in bani au saltat venitul la suma neta mai sus citata.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.