OMV Aktiengesellschaft, grupul lider in industria de petrol si gaze din Europa Centrala, isi deschide la sfarsitul acestei luni un sediu in Norvegia, pentru a evalua posibilitatile de prospectare si productie oferite de aceasta tara. OMV a primit deja acordul preliminar al Ministerului norvegian al Petrolului si Energiei. Actiunea din Norvegia, precizeaza un comunicat al OMV, face parte din planurile de extindere a portofoliului de explorare si productie si se incadreaza in strategia de dezvoltare pana in 2010, avand ca obiectiv marirea productiei zilnice de petrol si gaz de la 340.000 barili la 500.000 barili echivalent petrol (bep).

OMV este prezenta in 18 tari, respectiv cinci regiuni importante, una dintre ele fiind Dunarea si Marea Adriatica. Ca urmare a achizitionarii a 51 la suta din Petrom, volumul zilnic de productie al OMV este de 340.000 bep pe zi, iar rezervele ei se ridica la 1,4 miliarde bep.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.