Harta si peisajul cumparaturilor in Ploiesti se vor modifica din aceste zile o data cu deschiderea primului magazin Selgros din principalul oras al judetului Prahova.

Compania Selgros Cash & Carry deschide cel de-al 12 lea centru comercial de comert en gros din reteaua nationala,o investitie ce se ridica la 15 milioane de euro, magazinul de tip cash and carry de la Ploiesti reprezentand prima investitie planificata pentru anul in curs.

Noul magazin este pozitionat pe un teren ce se intinde pe 10.000 de metri patrati si va crea un numar de noi 300 de locuri de munca, estimeaza oficialii companiei. Acest magazin se va deschide pe data de 7 martie, urmand ca Selgros sa mai deschida inca un centru comercial in cursul verii, locatia urmand sa fie precizata ulterior.

Firmele germane Rewe si Fegro Markt, adica cei doi asociati ai companiei, au aprobat la sfarsitul anului trecut majorarea capitalului Selgros cu 30 de milioane de euro, suma care va reprezenta in esenta investitiile din acest an. Astfel, si investitia preconizata in vara se va rica de asemenea la aproximativ 15 milioane de euro.

Oficialii Selgros Cash & Carry au precizat ca cifra de afaceri pe anul trecut a avut o tendinta de crestere datorita sporirii numarului de magazine in tara, insa nu au dat publicitatii date oficiale despre venituri sau profituri. In schimb, cunoastem faptul ca retailerul german a inregistratin 2004 o cifra de afaceri de peste 254 mil. euro, in crestere cu 50 de procente fata de anul 2003, cand a fost atins un nivel de 170 mil. euro.

Selgros a intrat pe piata romaneasca in anul 2001, prin deschiderea primului magazin in Brasov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.