Mai mult de jumatate din companiile romanesti de asigurare trebuie sa-si majoreze capitalul social, pentru a respecta noile cerinte impuse de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Conform Ordinului nr. 3109/2004 emis de CSA, termenul limita de majorare a capitalului social este 30 iunie a.c., iar limita minima a capitalului social pentru companiile care practica asigurari de viata este de 60 miliarde de lei, si de 40 miliarde in cazul societatilor autorizate pentru asigurari generale, inclusiv RCA. Cerintele de capital vor creste treptat, urmand sa ajunga, in luna iunie 2006, la o valoare de peste sase ori mai mare decat in prezent.

Specialisti citati de Xprimm estimeaza ca, in perioada urmatoare, vom asista - ca reactie la aceste norme - la noi preluari, fuziuni si achizitii ale unor companii de asigurare, precum si la intrarea de noi jucatori de pe piata externa. Anul 2005 a debutat pe piata asigurarilor din Romania prin cumpararea de catre grupul austriac Grazer a companiei Sara Merkur, specializata pe segmentul asigurarilor de viata. La sfarsitul anului 2004, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a aprobat un set de norme ce vizeaza alinierea legislatiei romanesti in domeniu la exigentele comunitare, iar una dintre aceste norme se refera la majorarea capitalului social al asiguratorilor. In prezent, capitalizarea pietei romanesti de asigurari se ridica la peste 5.700 miliarde de lei.

Sursa: Curentul.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.