In sedinta bursiera de ieri, cele cinci societati de investitii financiare au fost oprite de la tranzactionare, datorita unui comunicat referitor la pragul de detinere. In aceste conditii, lichiditatea pietei a inregistrat o valoare a tranzactiilor de 28,3 milioane de lei noi, cifra pe care analisti de la Prime Transaction o considera deloc mica in conditiile absentei SIF-urilor.

Piata a fost ieri dominata de tranzactiile realizate cu actiunile emise de Banca Transilvania, care pe un volum de 4.673.000 de actiuni rulate a raportat o valoare de 6.898.750 lei noi. La inchiderea sedintei, cotatia TLV era de 1,4800 RON, in scadere cu 1,33 la suta fata de sedinta precedenta. Cotatia BRD a scazut ieri cu 2,62 la suta, pretul de inchidere pe acest emitent fiind stabilit la 18,6000 RON.

Volumul total rulat ieri a fost de 310 mii de actiuni, pentru care a fost raportata o valoare de 5,7 milioane de lei noi. Tranzactiile cumulate ale celor doua reprezentante ale segmentului bancar au acumulat peste 40 la suta din valoarea totala a pietei principale. Si Actiunile Bancii Comerciale Carpatica au reflectat tendinta generala a pietei, spre finalul sedintei inregistrand o scadere de 3,91 la suta.

Lichiditate buna pe segmentul petrolier

Desi scaderea generala din piata a fost reflectata si de evolutia cotatiei actiunilor petroliere, principalii doi emitenti ai pietei au reusit si ieri sa intre in topul celor mai cautate actiuni din piata.

Rompetrol Rafinare Constanta a scazut in prima parte a sedintei cu 3,9 procente, pentru ca, la finalul zilei, sa inregistreze o depreciere de curs de 4,81 la suta. Actiunile RRC au ramas insa preferatele investitorilor, fiind rulate peste 44,6 milioane de titluri, valoarea totala a acestor tranzactii fiind de 4,5 milioane de lei. Actiunile SNP Petrom au scazut ieri cu Regular patru la suta, desi valoarea celor 10,3 milioane de actiuni a depasit 6,2 milioane de RON.

Bursa ramane rosie

Toti indicii pietei au scazut ieri la BVB. Cea mai mica scadere a fost inregistrata de indicele BET-C care s-a depreciat cu 2,72 la suta, in timp ce indicele BET a scazut cu 3,18 procente. Apatia din piata a afectat cel mai mult indicele ROTX.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.